Slepované kokosky

Recepty, Cukroví

Suroviny

základ:
linecké těsto (koupíme nebo uděláme sami):
250 g hladké mouky
125 g tuku (máslo, hera)
50 g moučkového cukru
1 vejce
lžička kůry z citronu
1 vanilkový cukr
mouka (na vál)
kokosky:
200 g kokosu
100 g cukru moučka
1-2 vejce
jahodová marmeláda (rybízová)
kakaový máslový krém:
máslo
moučkový cukr
rumové aroma
kakao
(utřeme vše dohromady)
poleva:
čokoláda na vaření
omega (dle potřeby)
moučkový cukr (dle chuti)
2 lžíce mléka
(vše rozpustit ve vodní lázni, omegu přidáváme dle hustoty rozpuštěné čokolády)

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme si linecké těsto - kolečka.

  2. Na kokosky všechny suroviny smícháme, tvoříme lžičkou malé hromádky.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200° dorůžova, necháme je vychladnout.

  4. Na linecké kolečko dáme lžičkou, nebo zdobícím sáčkem doprostřed kapku marmelády, okolo ní nastříkáme zdob. sáčkem krém a navrch posadíme kokosku.

  5. Spodek - linecké kolečka a z části kokosku omočíme v rozpuštěné čok. polevě.

  6. Uchováváme nejlépe ve vzduchotěsné dóze, aby kokosky neztvrdly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!