Slepičí polévka pro duši

Recepty, Polévky

Suroviny

1 slepice
10 dkg kureci jatra
2 dcl sucheho bileho vina
spetka safranu
1/2 pytliku kulicek pepre
sul
vegeta
lzice vinneho octa (nebo ryzoveho)
rapikaty celer
mrkev
petrzel
celer
snitka libecku
celer (zelena nat)
petrzel (zelena nat)
strouzek cesneku
1 cibule (i se slupkou)
kousek porku
1/2 rajcete

Postup přípravy receptu

  1. Maso a zeleninu nandáme do pekáčku a pečeme v troubě na vyšší vykon cca pul hodiny. Poté vše i s výpekem vložíme do hrnce, přidáme víno a koření a na malém plameni vaříme cca 5 hodin.

  2. Polévku zcedíme a maso a zeleninu dáme kočce:D. Po tak dlouhém vaření na nich nezůstalo dobrého nic.

  3. Čerstvou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer nakrajíme na malé kousky a dáme vařit do zcezeného vývaru a povaříme pár minut do měkka. Ozdobíme čerstvou petrželkou. Jíme vařící, čicháme nádhernou vůni, relaxujeme a léčíme si duši.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!