Slaný závin s Hermelínem a brusinkami

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 listové těsto
10 dkg kuřecí šunky
10 dkg Eidamu
1 Hermelín
brusinky
kečup
vejce na potření
sezam
kmín na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na půl, každý kus vyválíme na plát, potřeme rozšlehaným vejcem, dále potřeme troškou kečupu, poklademe kolečky šunky, posypeme strouhaným sýrem a plátky Hermelínu. Nakonec po celé jedné délce u kraje poklademe brusinkami.

  2. Závin svineme, potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a kmínem a pečeme v troubě na 180°C dozlatova.

  3. Z jednoho listového těsta uděláme dva velké záviny. A nebo si těsto můžeme rozdělit na třetiny a ze 2 třetin uděláme tělo krokodýla a ze zbytku těsta jeho hlavu a nohy. Hlavu ozdobíme půlkami oliv jako oči a nozdry.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!