Slaný závin bez lepku a mléka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

12 plátků rýžového papíru
100 g ořechového másla Nutspread kešu a pistácie
100 g cukety
100 g šunky
2 vejce uvařená natvrdo
2 syrová vejce
Dokončení:
oříšky
krystalová sůl
bazalka
rajčatová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Zapékací misku vyložíme papírem na pečení, šest plátků rýžového papíru namočíme a vyložíme s ním dno a boky misky.

  2. Cuketu, šunku a vajíčka natvrdo nastrouháme najemno, smícháme s pistáciovým křupavým máslem a dvěma syrovými vejci. Směs naneseme na rýžové papíry, zbylých šest plátků rýžového papíru rovněž namočíme a použijeme na vrchní vrstvu.

  3. Vše potřeme rajčatovou omáčkou, poprášíme krystalovou solí, hrstí oříšků a sušené bazalky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!