Slaný koláč s pohankovou náplní (z remosky)

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Podkladové těsto na 1 koláč do menší remosky:
50-70 g vody
lžíce oleje
60 g hladké mouky
40 g celozrnné mouky pšeničné
necelá 1/2 lžička soli
3-4 g čerstvého droždí
Náplň:
pohanka
česnek
cibule
anglická slanina
omáčka z loupaných rajčat
sůl
olej na pokapání koláče před pečením

Postup přípravy receptu

  1. Odměříme si pohanku a do hrnce dáme vařit 2x tolik mírně osolené vody. Do vřící vody pohanku vsypeme, vodu znovu přivedeme k varu, pak ji vypneme a pohanku v tomto hrnci zabalíme do ručníku a necháme v teple asi 20 minut dojít.

  2. Na pánvi necháme povolit kostičky anglické, na ní lehce osmahneme cibuli, necháme rozvonět rozetřený česnek a vmícháme pohanku a rajčata. Dosolíme podle chuti.

  3. Těsto rozválíme, pokapeme olejem, navršíme pohankovou náplň a koláč upečeme.

  4. Doba pečení - snad se trefím, když řeknu 25-35 minut - nějakou dobu se remoska rozehřívá, náplň je sice hotová, ale musí se propéct to těsto pod ní - takže spíš těch 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!