Slaný koláč s čínskym zelím, rukolou a sušenými rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
250 g celozrnné mouky
½ lžičky soli
6 lžic oleje
20 g droždí
Dále:
1 čínske zelí
1 cibule
4 stroužky česneku
200 ml rajčatové šťávy
100 g rukoly
sušená rajčata nakládaná v oleji
koření na pizzu
bazalka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na cesto dobre vymiesime a cesto necháme kysnúť cca 20 minút.

  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na rezance narezanú čínsku kapustu, okoreníme, pridáme bazalku, šťavu. Podľa potreby osolíme a dusíme 10 min. Necháme prechladnúť a potom vmiešame rukolu.

  3. Cesto vyvaľkáme a uložíme do olejom vymastenej koláčovej formy tak, že vytvoríme okraje. Potrieme ho olejom.

  4. Na cesto rozložíme zmes čínskej kapusty a poukladáme nakrájané paradajky.

  5. Pečieme na 220°C dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!