Slaninové palačinky na špenátu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

na palačinky
350 ml mléka
2 vejce
200 g hl. mouky + podle potřeby
80 g slaniny na půl s anglickou
malá mrkev nastrouhané na jemno.
sůl
petrželka
---
450 g mraženého špenátu
lžíce másla
1 menší cibule
2-4 stroužky utřeného česneku
2 lžíce hl. mouky
250-300 ml mlléka
50 -100 ml smetany na vaření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na palačinky rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Mléko rozšleháme s vejci, přidáme sůl, mouku a opečené kousky slaniny (tuk uchováme na potírání pánvičky). Nakonec přimícháme mrkev a petrželku. Z polotekutého těstíčka smažíme palačinky z obou stran.

  2. Na špenát osmažíme nakrájenou cibuli na másle. Přidáme mouku a uděláme cibulovou jíšku. Zalijeme ji mlékem a povaříme. Vložíme povolený špenát a společně krátce povaříme. Dochutíme solí, česnekem a podle potřeby zjemníme smetanou.

  3. Palačinky můžeme naplnit špenátem a srolovat. Taky se do takového měšce může vložit vejce na tvrdo nebo na hniličku a svázat pažitkou jako překvapení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!