Hubník s anglickou slaninou

Recepty, Houby

Suroviny

4 rohlíky
2 velké hrsti lesních hub
1 šalotka
3 vejce
200 g libové anglické slaniny
1 lžíce krupičky
1 lžíce strouhanky + 1 lžíce na vysypání misky
100-150 ml mléka
1 lžíce másla + kousek na vymazání misky
majoránka
petrželka
pažitka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, navlhčíme mlékem a necháme odstát. V pánvi rozehřejme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, plátky hub, osolíme a podusíme doměkka. V polovině přípravy přidáme kostičky slaniny a společně dokončíme. Vezmeme vejce a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme sníh.

  2. Směs hub a slaniny promícháme s navlhčenými rohlíky, žloutky, zahustíme krupičkou a strouhankou. Promícháme s bylinkami, majoránkou a dochutíme pepřem, solí a nakonec promícháme opatrně se sněhem z bílků.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem (nebo sádlem), vysypeme strouhankou a přendáme do ní připravenou směs. Vložíme do předehřáté trouby (180°C) a pečeme cca 35-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!