Sladkokyselé okurky
Recepty, ZavařeninySuroviny
- okurky
- nakladač DEKO
- cibule
- kopr
- listy černého rybízu
- mrkev
- křen
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- hořčičné semínko
- hřebíček
- tymián
- kozí rohy
- sušená feferonka
Postup Sladkokyselé okurky
Postup přípravy receptu
-
Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve.
Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví.
Nahoru pak dáme bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 10 kuliček pepře, 1/2 lžičky hořčičného semena, kousek feferonky a snítku tymiánu.
Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 10 minut při bodu varu.
Sklenice vytáhneme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.