Sladkokyselé okurky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

okurky
nakladač DEKO
cibule
kopr
listy černého rybízu
mrkev
křen
bobkový list
nové koření
celý pepř
hořčičné semínko
hřebíček
tymián
kozí rohy
sušená feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve.

  2. Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví.

  3. Nahoru pak dáme bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 10 kuliček pepře, 1/2 lžičky hořčičného semena, kousek feferonky a snítku tymiánu.

  4. Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 10 minut při bodu varu.

  5. Sklenice vytáhneme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!