Sladkokyselá hrachová kaše

Recepty, Luštěniny

Suroviny

půlený loupaný žlutý hrách
bobkový list
nové koření
pepř celý
cibule
sádlo
hladká mouka
cukr
sůl
ocet
česnek
smažená cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Hrách dáme do rána namočit a druhý den ve stejné vodě uvaříme doměkka, ale nerozvaříme. Do vody k hrachu dáme vařit i bobkový list, nové koření a celý pepř, nejlépe v čajovém vajíčku.

  2. Do kastrolu uděláme cibulovou jíšku - na sádle osmaženou cibulku dozlata zasypeme moukou a prosmažíme - a naběračkou do ní s trochou vody, ve kterém se vařil, přendáme uvařený hrách.

  3. Přidáme utřený česnek, osolíme, osladíme a okyselíme a je to.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!