Sladkokyselá hrachová kaše
Recepty, LuštěninySuroviny
- půlený loupaný žlutý hrách
- bobkový list
- nové koření
- pepř celý
- cibule
- sádlo
- hladká mouka
- cukr
- sůl
- ocet
- česnek
- smažená cibulka
Postup Sladkokyselá hrachová kaše
Postup přípravy receptu
-
Hrách dáme do rána namočit a druhý den ve stejné vodě uvaříme doměkka, ale nerozvaříme. Do vody k hrachu dáme vařit i bobkový list, nové koření a celý pepř, nejlépe v čajovém vajíčku.
Do kastrolu uděláme cibulovou jíšku - na sádle osmaženou cibulku dozlata zasypeme moukou a prosmažíme - a naběračkou do ní s trochou vody, ve kterém se vařil, přendáme uvařený hrách.
Přidáme utřený česnek, osolíme, osladíme a okyselíme a je to.