Sladko-kyselá kuřecí prsa s paprikou (česká čína)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
2 velké červené papriky
2 celá vejce
3 lžíce solamylu
3 lžíce vody
2 lžičky drceného kmínu
4-5 lžic sojové omáčky
1 lžíce octa
1-2 lžičky cukru krystal
Na pánev olej asi 5-6 lžic
Příloha je dušená rýže

Postup přípravy receptu

  1. Prsní řízky omyleme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky, NESOLÍME, dáme do mísy a přidáme vejce, solamyl a vodu, promícháme.

  2. Rozpálíme pánev s olejem a směs masa dáme na olej opékat asi na 8 minut naprudko, občas zamícháme a přidáme drcený kmín.

  3. Dál si pokrájíme papriku na proužky a dáme na maso, přidáme cukr a zamícháme, dál snížíme o trochu teplotu a občas zamícháme.

  4. Po 12 minutách, když je maso již měkké přidáme sojovou omáčku a ocet, zamícháme a snížíme teplotu na mírno a necháme dojít asi 10 minut.

  5. Jídlo nesolíme, už dost soli je v sojové omáčce. Jako příloha je nejlepší dušená rýže nebo se hodí i chleba. Místo papriky můžete ve stejném poměru surovin dát pórek na kolečka nebo krouhané hlávkové zelí, které si ale podusíte zvlášť a přidáte již podušené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!