Sladko-kyselá kuřecí prsa s paprikou (česká čína)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 velké červené papriky
- 2 celá vejce
- 3 lžíce solamylu
- 3 lžíce vody
- 2 lžičky drceného kmínu
- 4-5 lžic sojové omáčky
- 1 lžíce octa
- 1-2 lžičky cukru krystal
- Na pánev olej asi 5-6 lžic
- Příloha je dušená rýže
Postup Sladko-kyselá kuřecí prsa s paprikou (česká čína)
Postup přípravy receptu
-
Prsní řízky omyleme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky, NESOLÍME, dáme do mísy a přidáme vejce, solamyl a vodu, promícháme.
Rozpálíme pánev s olejem a směs masa dáme na olej opékat asi na 8 minut naprudko, občas zamícháme a přidáme drcený kmín.
Dál si pokrájíme papriku na proužky a dáme na maso, přidáme cukr a zamícháme, dál snížíme o trochu teplotu a občas zamícháme.
Po 12 minutách, když je maso již měkké přidáme sojovou omáčku a ocet, zamícháme a snížíme teplotu na mírno a necháme dojít asi 10 minut.
Jídlo nesolíme, už dost soli je v sojové omáčce. Jako příloha je nejlepší dušená rýže nebo se hodí i chleba. Místo papriky můžete ve stejném poměru surovin dát pórek na kolečka nebo krouhané hlávkové zelí, které si ale podusíte zvlášť a přidáte již podušené.