Sladké rohlíčky s tangzhongem

Recepty, Moučníky

Suroviny

na tangzhong:
40 g hladké mouky
200 g vody
- mouku dohladka rozšleháme ve vodě a za stálého míchání přivedeme k teplotě 60°C. Vše pak zakryjeme potravinářskou fólií, necháme vychladnout, uložíme do lednice a použijeme do tří dnů
Na omládek:
60 g vody
necelá lžička sladěnky
80 g hladké mouky
18 g droždí
Dále:
360 g hladké mouky
100 g cukru
75 g másla
špetka soli
2 lžíce rozšlehaného vejce (zbytek necháme na pomazání makovek před pečením)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív připravíme omládek - ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a mouku. Zakryté necháme hodinu kynout.

  2. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin včetně tangzhongu a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout (i 60-70 minut). Během kynutí ho alespoň jednou propracujeme.

  3. Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na poloviny a z každé uděláme bulku, kterou necháme 10-15 minut kynout. Pak je obě rozválíme dokulata, rádlem každou rozkrojíme na 6 dílků a tyhle výseče smotáme do rohlíků.

  4. Všechny rohlíčky necháme opravdu dobře nakynout na plechu s pečícím papírem, potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce, které trochu naředíme vodou, můžeme posypat celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/přibližně 20 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!