Škvarkový guláš s houbami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Hovězí maso (já měla 850 g krku) – nakrájené na kousky
200 g škvarků
3 cibule
6 stroužků česneku - prolisované přidat do hub a vína
pálivá paprika
sladká paprika
špetka pepře
špetka soli
špetka majoránky
2 hrsti sušených hub – směs namočíme do vína, ne do vody!!!!
2 dcl bílého vína
sádlo nebo jiný tuk
kozí rohy
Moravanka

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo či jiný tuk a i se škvarky – rozvoníme. Orestujeme cibuli nakrájenou na kousky, a papriku. Vložíme maso, zprudka opečeme po všech stranách. Vlijeme směs hub, česneku a vína. Uzavřeme tlakový hrnec a necháme cca 60 minut proběhnout.

  2. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou, případně doostříme např. chilli apod.

  3. Já podávala s kolínky. Přílohu zvolíme dle sebe, ozdobíme kozími rohy a Moravankou. Recept jsem našla v Rodinné kuchařce manžela, která je psaná švabachem, takže manžel překládal, já vařila. Nemělo to chybu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!