Skoro rybí salát z květáku

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 květáku
1 mrkev
2 vejce
3 menší kyselé okurky
1 cibule
sůl
pepř
2-3 lžíce husté zakysané smetany
2-3 lžíce hustého bílého jogurtu
2 lžičky dijonské hořčice
šťáva z 1/2 citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a spolu s očištěnou mrkví dáme vařit. Zelenina musí ještě lehce křupat, nesmí být rozvařená. Vejce také uvaříme natvrdo. Vše necháme vychladnout.

  2. Pak květák a vejce nastrouháme nahrubo a mrkev a okurky na jemno. Vše smícháme v misce, přimícháme jemně nasekanou cibuli, osolíme a opepříme.

  3. Připravíme zálivku tak, že smícháme smetanu, jogurt, hořčici a citrónovou šťávu. Zálivku vmícháme do salátu a před podáváním salát necháme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!