Vydatný sezónní salát

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g zelených fazolek
1 cuketa
3 rajčata
2 jarní cibulky
150 g slaniny
Zálivka:
1-2 stroužky česneku
3 polévkové lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce bílého vinného octa
2 kávové lžičky dijonské hořčice
sůl
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme fazolky v osolené vodě, což trvá cca 12 minut.

  2. Mezitím si na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou vyjmeme a na tuku opečeme osolené nakrájené kousky cukety.

  3. Fazolky slijeme, nakrájíme, přidáme k nim cukety, nakrájené jarní cibulky, rajčata, slaninu a zalijeme zálivkou.

  4. Podáváme teplé nebo v pokojové teplotě.

  5. Salát nechladíme, tuk ze slaniny by se nám srazil a nepůsobilo by to příliš esteticky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!