Vydatný sezónní salát
Recepty, SalátySuroviny
- 250 g zelených fazolek
- 1 cuketa
- 3 rajčata
- 2 jarní cibulky
- 150 g slaniny
- Zálivka:
- 1-2 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce bílého vinného octa
- 2 kávové lžičky dijonské hořčice
- sůl
- špetka cukru
Postup Vydatný sezónní salát
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme fazolky v osolené vodě, což trvá cca 12 minut.
Mezitím si na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou vyjmeme a na tuku opečeme osolené nakrájené kousky cukety.
Fazolky slijeme, nakrájíme, přidáme k nim cukety, nakrájené jarní cibulky, rajčata, slaninu a zalijeme zálivkou.
Podáváme teplé nebo v pokojové teplotě.
Salát nechladíme, tuk ze slaniny by se nám srazil a nepůsobilo by to příliš esteticky.