Sekaná s vajíčkem a sýrem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého masa (použila jsem mix hovězího a vepřového)
1 kelímek zakysané smetany
2 vajíčka + 5 vařených
1 lžíce majoránky
2 lžičky mleté papriky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kečupu
sůl dle chuti
pepř dle chuti
6 plátků toustového sýru Chedar
3/4 hrnku strouhanky
1 cibule
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme. Plátky sýru naskládáme na sebe a na jemném struhadle přistrouháme k masové směsi. Vše dobře promícháme.

  2. Na velký kus fólie rozprostřeme maso, spíše do čtvercového tvaru než do kulata. Směs musí zůstat asi 2 cm vysoká.

  3. Na kraj vyskládáme celá vejce a pomocí fólie zarolujeme. Chytneme za kraje a vytvoříme takový bonbón, s kterým několikrát zaválíme po stole, aby se vše hezky spojilo.

  4. Vyndáme sekanou z fólie a pečeme zakryté na 200 stupňů asi hodinu a 20 minut. Pak odklopíme a pečeme, dokud se nevytvoří kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!