Sekaná s překvapením

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
2 vejce (přidat do masa)
2 rohlíky
2 cibule
100 g eidamu
4 vařená vejce
100 g čerstvého špenátu
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
sůl
pepř
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakráníme na malé kousky a pokropíme vodou. Vymačkáme.

  2. Listy špenátu povaříme na másle s nakrájenou cibulí a stroužkem česneku, osolíme a dáme stranou.

  3. Maso osolíme, opepříme, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, vejce, rozmočené rohlíky, prolisovaný česnek, mouku a tymián.

  4. Masovou hnotu rozválíme na pečící papír, vrch potřeme špenátovou směsí poklademe plátky sýra nakonec do řady za sebou oloupaná celá vejce. Pomocí papíru maso zavineme a dáme do pekáče.

  5. Podlijeme vodou a pečeme. Péct na 230°C asi 20 minut poté snížíme na 200°C a pečeme dalších 20-25 minut. Já podávala s bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!