Sekaná s brokolico-bramborovou kaší

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

330 g bio hovězího mletého masa (10-15%)
150 g krůtího mletého masa
1 vejce L do sekané
600 g brokolice
750 g brambor
300 g salátové okurky
2 stroužky česneku
180 g cibule
kmín, majoránka a bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici bez košťálu poduste v páře, brambory uvařte oloupané v osolené vodě s kmínem.

  2. Po uvaření vyšťouchejte brambory a brokolici, lehce tyčovým mixérem rozmixujte a společně smíchejte. Přidejte bylinky.

  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno. Česnek oloupejte a prolisujte.

  4. Do mísy dejte veškeré suroviny: maso, cibuli, vejce, česnek, majoránku, sůl a pepř.

  5. Vše nejprve smíchejte vidličkou a poté použijte ruce. Aby při pečení sekaná nepopraskala, je důležité masovou směs hnětat rukama asi 10 minut.

  6. Během této doby párkrát celou hmotu vezměte a praštěte s ní zpět na dno nádoby. Tímto postupem se vše dokonale spojí.

  7. Po hnětení vytvoříte šišku, kterou položíte do pekáče.

  8. Sekanou polévejte průběžně vodou a potírejte.

  9. Nejprve ji pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15 minut. Poté uberte na 160 a pečte cca 1 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!