Segedínská polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g vepřové plece
- 500 g kysaného zelí
- 1 velká cibule
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička pálivé papriky (nemusí být)
- 5 kuliček pepře
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- cca 6 brambor
- 2 lžíce mouky
- olej (nebo sádlo)
- 250 ml smetany
- sůl
- 1 pikantní klobása
- cibulová nať
Postup Segedínská polévka
Postup přípravy receptu
-
Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme koření a necháme dusit.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a dáme stranou. Ze zbytku oleje (sádla) a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme k masu, přilijeme vodu na požadované množství polévky a vaříme do změknutí.
Před koncem vaření vyjmeme koření, přidáme nakrájenou klobásu, zbytek zelí a ještě krátce povaříme. Na závěr zjemníme smetanou.
Na talíře rozdělíme brambory, zalijeme polévkou a posypeme cibulovou natí.