Salát z červené čočky a růžičkové kapusty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/2 hrnku červené čočky
1 a 1/2 hrnku vody
1 mrkev
1 hrst pórku nakrájeného na nudličky
10 růžičkových kapustiček
10 ks cherry rajčátek
3 ks sušených rajčat v oleji
2 lžíce olivového oleje
grilovací koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku propláchneme v cedníku teplou vodou, nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a pod pokličkou vaříme na mírném plameni. Trvá to zhruba 10 až 15 minut. Nemusíme se bát vypnout čočku, když je ještě na skus - pod pokličkou během několika minut dojde.

  2. Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na který vsypeme mrkev pokrájenou na nudličky, pórek, růžičkovou kapustu nakrájenou na osminky, stejně tak pokrájená cherry rajčátka a sušená rajčata. Dle chuti zasypeme grilovacím kořením - pokud používáme grilovací koření se solí, již nesolíme, jinak ještě můžeme osolit a opepřit.

  3. Plotýnku pod pánví vypneme a do zeleniny podušené tak, že je ještě stále trochu křupavá, vsypeme čočku (neměla by v ní zbýt žádná voda;pokud ano, slijeme ji přes cedník) a zamícháme. Odstavíme z plotny a ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!