Salámovo-sýrové karbanátky

Recepty, Ostatní

Suroviny

300 g tvrdého sýra (cihla, gouda apod.)
300 g točeného salámu (gothaj nebo párky)
3-4 vejce
strouhanka
petrželka (nebo cibule)
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uzeninu a sýr nastrouháme na struhadle nahrubo - tak, aby suroviny byly cca 1:1 (množství dle počtu strávníků). Přidáme 3-4 celá vejce - opět dle množství směsi a nadrobno nakrájenou petrželku (cibuli). Směs promícháme a trošku zaprášíme strouhankou.

  2. Nakonec v ruce děláme karbanátky, které pak celé obalíme ve strouhance. Karbanátky se už nemusí nikterak dochucovat - nepřidávám sůl, ani pepř.

  3. Smažíme je klasicky na pánvi na oleji. Jako příloha se hodí nejvíce bramborová kaše, nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!