Rychlý jablkový koláč s čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 150 ml bílého jogurtu
- 70 g moučkového cukru
- 75 ml oleje
- 1 vejce
- 160 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- špetka soli
- Náplň:
- 3 jablka (středně velká, oloupaná)
- skořice
- vanilkového cukr
- máslo (Hera)
- jablečná marmeláda (nebo jiná)
- čokoláda na vaření
- ztužený tuk
Postup Rychlý jablkový koláč s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypte mouku, prášek do pečiva, přidejte špetku soli, cukr, vejce, olej a jogurt. Pořádně promíchejte.
Vlijte do vymazané a vysypané koláčové formy. Na povrch těsta poskládejte rovnoměrně plátky jablek tak, aby těsto bylo přikryté (ev. přidejte). Posypte vanilkovým cukrem (podle kyselosti jablek-pozor: (použijete ještě marmeládu!) a skořicí.
V hrnku rozehřejte velkou polévkovou lžíci másla, přidejte stejné množství marmelády a trochu vody. Vznikne řidší kašička. Tou pokropíte jablka.
Dáte péct do trouby na 160°C. Když je okraj těsta žlutohnědý, je koláč hotov.
Po zchladnutí rozpusťte čokoládu v tuku a hustě křížem krážem polijte. Koláč je vynikající, zejména z lednice.