Rychlý jablkový koláč s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
150 ml bílého jogurtu
70 g moučkového cukru
75 ml oleje
1 vejce
160 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
špetka soli
Náplň:
3 jablka (středně velká, oloupaná)
skořice
vanilkového cukr
máslo (Hera)
jablečná marmeláda (nebo jiná)
čokoláda na vaření
ztužený tuk

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypte mouku, prášek do pečiva, přidejte špetku soli, cukr, vejce, olej a jogurt. Pořádně promíchejte.

  2. Vlijte do vymazané a vysypané koláčové formy. Na povrch těsta poskládejte rovnoměrně plátky jablek tak, aby těsto bylo přikryté (ev. přidejte). Posypte vanilkovým cukrem (podle kyselosti jablek-pozor: (použijete ještě marmeládu!) a skořicí.

  3. V hrnku rozehřejte velkou polévkovou lžíci másla, přidejte stejné množství marmelády a trochu vody. Vznikne řidší kašička. Tou pokropíte jablka.

  4. Dáte péct do trouby na 160°C. Když je okraj těsta žlutohnědý, je koláč hotov.

  5. Po zchladnutí rozpusťte čokoládu v tuku a hustě křížem krážem polijte. Koláč je vynikající, zejména z lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!