Rychlá pizza domácí sýrová a chorizo

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
250 ml vlažné vody
5 lžic olivového oleje
2 lžičky soli
500 g hladké mouky
lžička sušeného droždí
Sýrová náplň:
125 ml smetany či šlehačky
50 g taveného sýra (použila jsem 1 kostku sýra Javor)
1 stroužek česneku
10 dkg krájené mozarella Pizza
10 dkg Eidamu
5 dkg Nivy
Chorizonáplň:
10 dkg salámu Chorizo
2 lžíce jemně pálivého kečupu Hellmann´s
1 jarní cibulka
5 dkg hrubě strouhaného Eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny na těsto vložíme v pořadí tekuté-suché do pekárny a pustíme na 10 minut - program Těsto - jen na prohnětení, nenechat dále kynout, program ukončíme.

  2. Jakmile je těsto vypracované, pekárnu vypneme a těsto necháme 5 minut uvnitř odpočinout. Lze samozřejmě zpracovat rukou, ale pekárna nám tuto práci ušetří. Těsto nenecháváme kynout, jen krátce odpočinout.

  3. Poté těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme na lehce pomoučněné desce tenký plát, který přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe náplní a pečeme v troubě předehřáté na 250°C, dokud okraje nezezlátnou.

  4. Sýrová náplň: Smícháme tavený sýr se smetanou a utřeným česnekem. Směsí potřeme plát těsta, posypeme hrubě strouhaným Eidamem, poklademe Mozarellou a kousky Nivy. Lehce pocákáme zbytkem sýrové směsi.

  5. Chorizo náplň: Plát těsta potřeme tence kečupem, poklademe kolečky salámu, posypeme jarní cibulkou a Eidamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!