Rychlá meruňková buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
100 g másla
3 vejce
200 ml bílého jogurtu
1 vanilkový cukr
500 g vypeckovaných meruněk
tuk na vymazání
mouku na vysypání
cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. V připravené míse vyšleháme povolené máslo s vejci, jogurtem a oba druhy cukru na hladký krém.

  2. Do takto připraveného základu postupně zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.

  3. Připravené těsto nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto urovnáme a rovnoměrně posypeme vypeckovanými meruňkami.

  4. Plech vyložíme do předem vyhřáté trouby asi na 170 - 180°C přibližně na 25 minut.

  5. Jestli je bublanina upečená i uvnitř vyzkoušíme vpichem špejle. Po upečení necháme bublaninu vychladnout, potom ji posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na jednotlivé porce a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!