Rychlá domácí čína

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

1-2 středně velké cibule
houby (já miluji stročky)
kousky vepřového masa
koření na čínu
zmražená zelenina na čínu

Postup přípravy receptu

  1. Večer jsem si předdusil cibuli v mikrovlnce (2 minuty), stročky taky 2 minuty, nechal zchládnout a smíchal s masem a kořenící směsí a nechal v chladu ve varném skle do druhého dne odležet.

  2. Druhý den jsem to vyndal, nechal zaklimatizovat a po chvilce zakryl pokličkou a dal do mikrovlnky při PH-1 (100% výkon vln) 12 minut dusit.

  3. Mezitím jsem si dla vařit rýži.

  4. Po zaznění zvukového signálu jsem nádobu vyndal, promíchal maso a navrch dal zeleninu, zakryl, snížil výkon na 90% a dal zase na 12 minut.

  5. Pak jsem to vyndal, na sporáku zahustil Solamylem rozmíchaným ve vodě a po chvíli podával.

  6. Nádobu doporučuji spíš větší a s pokličkou, protože při dušení pára nadzvedávala pokličku a voda mi zabublala mikrovlnku zevnitř. Při včasném očistění nezůstanou žádné stopy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!