Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

160 g másla (nebo tuku na pečení)
150 g cukru
2 vejce
500 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
330 ml mléka
červený rybíz
1 měkký tvaroh
1 vejce
1 vanilkový cukr
Na drobenku:
1/4 hrnku cukru
2 lžíce másla
1 hrnek hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mlékem a vymícháme těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný plech (nebo do formy na dort).

  2. Tvaroh smícháme s vejcem a vanilkovým cukrem, rozetřeme na těsto, nasypeme očištěný rybíz a posypeme drobenkou.

  3. Pečeme na 180°C cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!