Dušený lilek
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 menší lilky
- 250 g žampionů
- 1 cibule
- 200 g nařezaných fazolek
- 200 g kukuřice
- 500 ml zeleninového vývaru
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- olej
- pepř
- sůl
- 4 lžíce sladké smetany
- 1 lžička hladké mouky
- sekaná celerová nať
Postup Dušený lilek
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme na mesiačiky narezanú cibuľu, na kocky narezaný baklažán a na plátky nakrájané šampiňóny. Zakryjeme pokrývkou a na slabom ohni 10 minút dusíme.
Pridáme vývar, pretlak a fazuľku, osolíme, okoreníme a zakryté dusíme 10 minút.
Nakoniec prisypeme kukuricu, privedieme k varu a zahustíme múkou rozmiešanou v smotane. Krátko povaríme. Podávame posypané sekanou vňaťou.