Rybí medailonky v zelenině

Recepty, Ryby

Suroviny

4 ks filé medailonky nemleté
70 g gazdovské slaniny
1 středně velká cibule
½ červené masité pariky
10 ks menších žampionů
3 kl koření Aztécký poklad
snítka libečku

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu očištěnou zeleninu si nakrájíme-žampiony na polovinu, papriku na drobné kostičky a cibuli na jemné půlměsíčky.

  2. Slaninu nakrájíme na menší kostičky a vložíme do rozehřáté větší a hlubší pánvice na 2 minuty osmahnout. Přisypeme cibuli, žampiony, posypeme kořením a 5 minut restujeme. Odhrneme ke kraji pávnice, přidáme od mrazu povolené a osušené medailonky a po obou stranách necháme zprudka zatáhnout. Vše zasypeme pokrájenou paprikou, dáme snítky libečku, přiklopíme poklicí a dusíme 10 minut. Poté poklici odstraníme, medailonky otočíme a necháme na největším plameni zredukovat šťávu do námi požadované hustoty. Podáváme s různě upravenými brambory.

  3. Pokud nemáme Aztécké koření, nic se neděje.Medailonky stačí jen lehce osolit a nepřidávat žádné další koření,aby se chutě nepřetloukly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!