Kilimandžáro

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
6 vajec
15 dkg polohrubé mouky
15 dkg cukr krupice
1 čokoládový pudink v prášku (dr.Oetker)
2 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
marmeláda na potření
Náplň:
2 tvarohy ve vaničce
1 Rama na šlehání
1 vanilkový cukr
cukr krupice podle chuti (dala jsem 3 lžíce)
2x kompotované mandarinky i se šťávou
2 ks želatinového ztužovače dr. Oetker (za studena)

Postup přípravy receptu

  1. Tvarohy, nevyšlehanou šlehačku, cukr, vanilkový cukr vyšlehat, přidat najemno nakrájený kompot (asi 1/3 z jednoho nechat na ozdobu).

  2. Podle návodu připravit želatinový ztužovače a vše smíchat.

  3. Mísu asi o průměru 20 cm vyložíme potravinovou folií, dáme náplň a necháme v lednici ztuhnout.

  4. Korpus: Z bílků tuhý sníh, zašleháme cukr, žloutky, vmícháme polohrubou mouku s čokoládovým pudinkovým práškem, kakao a prášek do pečiva, vše dobře prošleháme.

  5. Formu vymažeme a vysypeme moukou.

  6. Pekla jsem na 170°C asi 30 minut, ale záleží na troubě. Dortová forma musí mít průměr větší než mísa, ve které se chladí náplň. Měla jsem průměr 24 cm.

  7. Korpus necháme vychladnout, rozkrojíme na 1/2, jednu pomažeme marmeládou. Druhou polovinu rozkrájíme na 16 výsečí. Na pomazanou půlku vyklopíme ztuhlou náplň.

  8. Nakrájené výseče zespoda i ze strany, kterou budeme přikládat na tvarohovou náplň namáčíme do kompotové šťávy a přikládáme na tvarohovou náplň.

  9. Do středu dortu dáme zbytek (1/3) odložených mandarinek. Celý dort pocukrujeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!