Vdolečky z majolkového těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
2 lžíce moučkového cukru
2 vejce
1 kostka droždí (42g)
100 g Majolky
4 lžíce oleje
6 lžic rumu
250 ml mléka
1/2 lžičky soli
Krém:
200 g Mascarpone
250 ml smetany ke šlehání (33%)
moučkový cukr
Na dokončení:
švestková povidla
borůvky
máta

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme tekuté suroviny, rozdrobíme droždí a přidáme sypké suroviny. Zapneme na program těsto.

  2. Po vykynutí je těsto velmi řídké. Řádně si vysypeme vál hladkou moukou, vylijeme těsto, posypeme si ho hladkou moukou a vyválíme placku cca, půl centimetru silnou.

  3. Vykrájíme kolečka a pečeme na sucho na litinovém tálu.

  4. Smícháme Mascarpone, šlehačku a cukr. Vyšleháme do hladkého krému.

  5. Vychladlé vdolečky potřeme povidly, přidáme Mascarpone a dozdobíme borůvkami a mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!