Vdolečky z majolkového těsta
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 kostka droždí (42g)
- 100 g Majolky
- 4 lžíce oleje
- 6 lžic rumu
- 250 ml mléka
- 1/2 lžičky soli
- Krém:
- 200 g Mascarpone
- 250 ml smetany ke šlehání (33%)
- moučkový cukr
- Na dokončení:
- švestková povidla
- borůvky
- máta
Postup Vdolečky z majolkového těsta
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny dáme tekuté suroviny, rozdrobíme droždí a přidáme sypké suroviny. Zapneme na program těsto.
Po vykynutí je těsto velmi řídké. Řádně si vysypeme vál hladkou moukou, vylijeme těsto, posypeme si ho hladkou moukou a vyválíme placku cca, půl centimetru silnou.
Vykrájíme kolečka a pečeme na sucho na litinovém tálu.
Smícháme Mascarpone, šlehačku a cukr. Vyšleháme do hladkého krému.
Vychladlé vdolečky potřeme povidly, přidáme Mascarpone a dozdobíme borůvkami a mátou.