Rybí filety po domácku

Recepty, Ryby

Suroviny

700 g rybího filé (treska, pangasius..)
100 ml bílého vína
50 ml octa
5 kuliček jalovce (kuličky jalovce)
2 bobkové listy
mletý bílý pepř
sůl
150 g nastrouhaného sýra
2 vejce uvařená natvrdo
2 syrová vejce
2 lžíce rajčatového protlaku
1 šálek strouhanky (čajová)
trochu oregana

Postup přípravy receptu

  1. Filety vložíme do kastróla. Zalejeme vínom, octom, 2 dl vody, pridáme bobkové listy a borievky, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a privedieme k varu. Varíme na slabom ohni 10 minút. Filety vyberieme a uložíme do olejom vymastenej zapekacej misy.

  2. Do menšej misy dáme vajcia uvarené natvrdo, ktoré nasekáme, strúhanku, paradajkový pretlak, surové vajcia, nastrúhaný syr a oregano a vypracujeme hladkú masu. Osolíme a okoreníme mletým bielym korením.

  3. Masu rozložíme na pripravené filety a zapečieme v rúre alebo na grile dozlata, asi 15 minút. Ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!