Pikantní cibulové zelíčko

Recepty, Přílohy

Suroviny

100 g pikantní klobásy nakrájené na drobné kostičky
1 pl oleje
3 cibule nakrájené na jemné půlměsíčky
1 jablko nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle
1 kl octa
sůl
mletý pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 4 minuty orestovat nakrájenou klobásu. Poté přidáme cibuli, přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání dusíme cca 15 minut.

  2. Pokud cibule během dušení pustí méně šťávy, můžeme podlít necelým velkým panákem vody. Po 15 minutách přidáme nastrouhané jablko, uvedené koření a ocet a ještě 5 minut povaříme.

  3. Je to chutná příloha k masu, nebo po vychlazení jako náplň do různého slaného pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!