Ryba na bramborách pečená

Recepty, Ryby

Suroviny

2 očištěné ryby (cca 2 x 300 g) makrela, amur, pstruh, okoun, hejk, cejn...
brambory malé, pro dvě osoby
sůl
1 větší stroužek česneku
plocholistá petrželka nebo jiné bylinky dle chuti
1 lžíce mleté sladké papriky
1 plnější lžíce hladké mouky
máslo
drcený kmín nebo pepř, paprika - na brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory použijeme malé, nebo střední, které přepůlíme. Nové brambory a brambory s pěknou nestrupatou slupkou nemusíme loupat, stačí je pořádně pod vodou vydrbat kartáčkem.

  2. Vykuchané ryby, nejlépe bez ocasu, ploutví a hlavy (já použil makrely) omyjeme, nasolíme i uvnitř, do bříšek vložíme lístky petrželky (můžeme i nasekanou) a plátky česneku. Papriku smícháme s moukou a makrely ve směsi obalíme.

  3. Brambory nandáme do zapékací misky vymazané máslem, pekáčku nebo remosky, osolíme, okořeníme dle chuti (kmín, pepř, paprika, česnek...) a položíme na ně obalené makrely, které poklademe plátky másla, zaklopíme a pečeme do změknutí brambor, cca 25 minut. Vkládáme do předehřáté trouby na 200 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!