Rumový perník s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g polohrubé mouky
200 g cukru krystal
3-4 větší nastrouhaná jablka
2 vejce
10 polévkových lžic oleje
2 polévkové lžíce kakaa
50 ml rumu
250 ml mléka
1 vanilkový cukr
1,25 prášku do perníku
1 kávová lžička perníkového koření
1 kávová lžička skořice
Na polevu:
3 polévkové lžíce medu
50 g másla
2 polévkové lžíce kakaa
50 ml rumu
kokos na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme v míse. T

  2. ěsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C 30-40 minut záleží na troubě.

  4. Na pánev dáme med, máslo, rum, kakao a zahříváme, dokud se suroviny nespojí.

  5. Hned po upečení polevu nalijeme na horký perník, necháme polevu vsáknout. Perník posypeme hustě kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!