Pelmeně s kaparovou omáčkou

Recepty, Ostatní

Suroviny

Na těsto:
250 g hrubé mouky
1 žloutek
sůl
voda
Náplň:
300 g kuřecího masa
1 lžíce másla na dušení masa
1 středně velká cibule
2 lžíce másla k masu
Omáčka:
3 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
1 cibule
120 ml bílého vína
100 ml mléka
200 ml 12% smetany
2-3 PL malých okapaných kaparů
sůl
pepř
citronová šťáva
petrželka na ozobení

Postup přípravy receptu

  1. Na náplň na másle osmažíme cibuli a na cibuli přidáme kuřecí pomleté maso. Osolíme a necháme vychladnout.

  2. Z mouky, žloutku, soli a vody vypracujeme tužší těsto, necháme cca na 1-2 hodiny odpočinout.

  3. Z těsta vyválíme a vykrájíme malá kolečka o průměru cca 6 cm. Doprostřed koleček navrstvíme lžičku mletého masa. Kolečka přehneme, okraje stlačíme a cípy spojíme k sobě.

  4. Vhodíme do osolené vařící vody a vaříme cca 10 minut.

  5. Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vínem. Necháme částečně odpařit a přilijeme mléko a smetanu.

  6. Povaříme asi 10 minut, přidáme okapané malé kapary, dosolíme a už jen prohřejeme.

  7. Můžeme dochutit pár kapkami citrónové šťávy.

  8. Pelmeně přelijeme touto omáčkou s kapary. Posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!