Rostbeef

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Hovězí vysoký roštěnec
hořčice
kečup
citron
olej
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Celý kus roštěné osolíme, opepříme, potřeme kečupem, hořčicí, zakápneme olejem, zabalíme do folie a necháme v chladu do druhého dne.

  2. Další den maso vyjmeme z lednice a necháme při pokojové teplotě stát alespoň 3 hodiny.

  3. Vložíme do rozpálené trouby na 160°C a pečeme cca 30 minut, čas záleží na velikosti masa.

  4. po upečení maso vyndáme z trouby, přikryjeme a necháme zchladnout. Podáváme buď teplé s rozpuštěným bylinkovým máslem a nebo studené jako anglický rostbeef s citronem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!