Roláda capucino

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
5 lžic krupicového cukru
5 lžic polohrubé mouky
1 lžička cappuccina
Krém:
1 máslo
6 lžíc moučkového cukru
2 lžičky cappuccina
Dohotovení:
cukrářské zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně vmícháme žloutky a mouku smíchanou s capučínem.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 13 minut.

  4. Po upečení ihned srolujeme v roládu a necháme vychladnout.

  5. Krém: máslo, cukr a capučíno vyšleháme do pěny.

  6. Plát rozvineme, potřeme krémem /trochu si necháme na potření povrchu/, srolujeme.

  7. Povrch potřeme krémem, nazdobíme zubatou stěrkou a posypeme zdobením, necháme v lednici stuhnout


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!