Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

800 g kuřecích žaludků
150 g Debrecínského špeku (můžeme použít i jinou slaninu)
200 g pórku (zelenou i bílou část)
1 nožka Maďarské klobásy
1 cibule
2 stroužky prolisovaného česneku
1 lžíce oleje
1/2 lžičky celého kmínu
sůl
mletý pepř
Záklechtka:
1 zarovnaná lžíce hladké mouky
150 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, pórek na kolečka, špek na drobnější kostičky a klobásu na úzké nudličky.

  2. Žaludky důkladně očistíme a pokud se na některém kousku objeví tvrdší kůže, tak tu sloupneme. Žaludky překrojíme na menší kousky, pořádně propláchneme v horké vodě a necháme na sítu okapat.

  3. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 3 minuty orestovat nudličky klobásy. Až pustí šťávu, vyjmeme ji z hrnce a uložíme stranou na později.

  4. Do hrnce na tuk a šťávu po klobáse dáme slaninu společně s cibulí a kmínem a přibližně 5 minut restujeme, než cibule mírně zavadne.

  5. Poté přidáme žaludky, mírně osolíme, opepříme a podlijeme 250ml horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme 40 minut.

  6. Hrnec ochladíme a otevřeme.

  7. Přidáme klobásu, pórek a záklechtku, promícháme a přikryté obyčejnou pokličkou slabým varem vaříme 15 minut. Občas promícháme a pokud je potřeba, malinko podlijeme horkou vodou.

  8. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a podle chuti dochutíme. Podáváme s vařeným bramborem. Pokud budeme vařit v obyčejném hrnci, začínáme úplně stejně. Pak přidáme žaludky a podlijeme tak, aby byly skoro úplně pod vodou. Od doby varu na mírném plameni budeme vařit cca 1,5 hodiny. Během vaření občas dolijeme horkou vodu. Poté přidáme klobásu, pórek a záklechtku a vaříme ještě 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!