Jednoduchý zeleninový rendlík

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g brambor
300 g mrkve
300 g pórku
2 hrsti čerstvých špenátových listů
zelená nať jarní cibulky
sůl
pepř
plátek másla
2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, mrkev a pórek očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Všechno dohromady vložíme do kastrolu, mírně podlijeme, osolíme a zvolna pod pokličkou dusíme doměkka. Hlídáme, aby se nám voda úplně nevyvařila a zelenina se nezačala připalovat. V případě potřeby ještě trochu vody dolijeme.

  2. Když už je vše skoro měkké, přidáme špenát. Malé lístky špenátu necháme vcelku, větší trochu překrájíme. Pak necháme zbylou vodu úplně vydusit, vmícháme plátek másla a když se máslo rozpustí, přimícháme zakysanou smetanu.

  3. Porce na talíři posypeme nasekanou zelenou natí jarní cibulky. Podáváme samotné, třeba jako lehkou večeři nebo použijeme jako přílohu k plátku masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!