Rizoto se sójou a citronem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g rýže
1 cibule
2 stroužky česneku
1 dl suchého vína
zeleninový vývar
150 g uvařené sóji
1 lžíce másla
několik snítek saturejky
70 g strouhaného sýra
kůra ze 2 citrnů
olej
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, prelisovaný cesnak a krátko za stáleho miešania restujeme. Zalejeme vínom a miešame, kým sa víno neodparí.

  2. Potom ryžu zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a varíme domäkka (nesmie byť rozvarená).

  3. Pridáme saturejku, vmiešame sóju a necháme ju prehriať. Odstavíme.

  4. Vyberieme stopky saturejky, pridáme citrónovú kôru, strúhaný syr a maslo, premiešame a necháme 5 minút postáť. Potom ešte raz zľahka premiešame a podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!