Řízečky v chlebové strouhance

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 5 plátků chleba (nejlépe Šumava)
hladká mouka
rozšlehaná vejce
cca 1 kg vepřového, drůbežího, králičího masa
sůl
pepř mletý
hořčice plnotučná, pikant, dijonská...
česnek sušený nebo česnekové pasta
chilli pasta, chilli vločky,
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso vybereme dle vlastní chuti, pokrájíme na plátky, nejlépe o velikosti dlaně, naklepeme a po stranách nakrájíme, aby se při smažení nekroutily.

  2. Řízky osolíme, opepříme a dále můžeme dochutit tak, že je zlehka potřeme z obou stran dle vlastní chuti česnekovou pastou, hořčicí... a ochutit můžeme i sladkou paprikou, sušeným česnekem, chilli...

  3. Starší plátky chleba, které před rozmixováním necháme zlehka okorat, rozmixujeme na strouhanku. Kůrku neodstraňujeme.

  4. Připravené řízečky obalíme klasicky nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a následně v chlebové strouhance.

  5. Smažíme v rozpáleném oleji nebo na sádle z obou stran dozlatova a dokřupava.

  6. Podáváme s bramborem, kaší, chlebem, zeleninovým salátem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!