Risotto s kopřivami a medvědím česnekem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g kulatozrnné rýže
1 šalotka
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
1,5 dl bílého vína
0,5-0,75 l horkého drůbežího vývaru nebo zeleninového vývaru
kousek másla
250 g mladých listů kopřiv (raději jen vršky)
svazek medvědího česneku
sýr Pecorino

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme rozpůlené stroužky česneku, jakmile začnou růžovět, vyjmeme je a na tomtéž oleji zpěníme drobně nasekanou šalotku.

  2. Vsypeme k ní suchou !! (Rýži na risotto neproplachujeme, aby se z ní neodplavil škrob) rýži, lehce opečeme, zalijeme vínem a necháme odpařit. P

  3. ak postupně přiléváme horký vývar, promícháme, necháme vsáknout, opět přilijeme vývar, promícháme a takto vaříme, dokud není rýže měkká na skus.

  4. Mezitím na oleji rychle osmahneme propláchnuté a nasekané listy kopřiv a medvědího česneku.

  5. Do hotové rýže vmícháme kopřivovou směs, větší část nastrouhaného pecorina a kousek másla, které nám jídlo zakulatí. Zbytkem pecorina posypeme jídlo na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!