Řimský salát s dresinkem z podmáslí a s medvědím česnekem

Recepty, Saláty

Suroviny

6-8 plátků slaniny nebo pancetty
60 ml podmáslí kefíru nebo bílého jogurtu
2 PL nasekané pažitky
2 PL nasekaného medvědího česneku
1 PL bílého vinného octa
1 větší římský salát nebo 3 malé římské saláty

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Plátky slaniny vyskládáme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme cca 10 minut dozlatova. Poté slaninu necháme zcela zchladnout a pak ji nakrájíme na drobné kousky.

  3. Podmáslí (kefír) smícháme s pažitkou, nasekaným medvědím česnekem, octem a podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Salát (saláty) omyjeme, osušíme, zbavíme ovadlých listů. Podélně překrojíme a naaranžujeme na tác (řeznou stranou nahoru). Nakonec salát (saláty) posypeme kousky zchladlé slaniny a přelijeme dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!