Řezy z quinoy - základ pro bezlepkovou pizzu

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1/2hrnku quinoy - měla jsem bílou, ale může být jakákoliv
3 lžičky olivového oleje
1 hrnek vody
3 menší vejce
1 1/2 lžičky sušeného česneku
sůl
1 lžička sušeného oregána
1 lžička sušené bazalky
1 lžička kypřícího prášku
1 hrnek strouhané mozzarelly - asi 150 g

Postup přípravy receptu

  1. Quinou propláchněte na hustém sítě studenou vodou, dejte ji do hrnce s dvěma lžičkami oleje. Ohřívejte na středním plameni asi pět minut a trošku orestujte. Pak přilijte vodu a zakryjte hrnec poklicí. Přiveďte k varu a nechte přibližně 15 minut povařit na mírném plameni, potom ještě asi pět minut odkryté nechte odpařit vodu - míchejte. Uvařenou quinou přendejte do mísy a nechte zchladnout.

  2. Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte plech pečícím papírem a trochu vymažte nebo vystříkejte olejem. V menší misce prošlehejte vejce, lžičku olivového oleje, česnek, sůl, oregano, bazalku a kypřící prášek. Směs přidejte společně s třetinou strouhaného sýra k vychladlé quinoe a promíchejte.

  3. Vzniklé těsto rozetřete na připravený plech asi půl centimetru silně. Dále můžete postupovat jako při přípravě pizzy - dejte sugo, to co máte na pizze rádi, sýr... Já dala jen zbytek strouhané mozzarelly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!