Řeznický guláš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového masa (plec, krkovička nebo libový bůček)
500 g vepřových vnitřností (jazyk, srdce, játra, slezina, ledvinky)
3 větší cibule
4 lžíce sádla
1-2 lžíce sladké papriky
1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky mletého pepře
2 hladké mouky
5 stroužků česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso i vnitřnosti pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme.

  2. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme a smažíme tak dlouho, než se štáva, kterou maso pustí, odpaří.

  3. Pak vmícháme papriku, pepř a kmín, opět promícháme, aby se paprika rozpustila, zalijeme vodou(nebo masovým vývarem) a za častého míchání dusíme téměř doměkka.

  4. Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody(nebo vína) a maso za stálého míchání dovaříme doměkka.

  5. Nakonec vše dochutíme prolisovaným česnekem a kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!