Red Velvet Crinkle Cookies neboli Popraskané sušenky

Recepty, Cukroví

Suroviny

240 g hladké mouky
10 g kakaa
3 g prášku do pečiva
1 balíček červeného barviva (kdo nechce, nedává - lze přidat lžičku kakaa)
175 g třtinového cukru
75 g přepuštěného másla
1 vejce
100 g mascarpone

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dám mouku, kakao, 3 g prášku do pečiva, červené barvivo a vše promíchám.

  2. Do mísy od robotu nasypu třtinový cukr a přiliji přepuštěné máslo. Cukr s máslem šlehám asi 15 minut. Během šlehání stěrkou směs promíchám, aby se šlehala rovnoměrně. Jakmile vznikne pěna, přidám vejce a šlehám dalších asi 5 minut.

  3. Nakonec přidám mascarpone. Otáčky snížím a přidávám ho po lžicích. Poté otáčky zvýším, aby se směs důkladně prošlehala. Opět snížím otáčky a vmíchám připravenou moučnou směs. Vzniklé sušenkové těsto přendám do jiné mísy a odložím minimálně na hodinu do lednice. V lednici ho nechávám i přes noc.

  4. Z tuhého těsta tvaruji kuličky vážící 10 g, které následně hojně obalím v moučkovém cukru. Cukr z kuliček neoklepávejte. Je opravdu důležité, aby šla na plech kulička s maximální vrstvou cukru. Kuličky na plech vyskládejte s mírným rozestupem - asi 2 cm, aby se při pečení neslepily.

  5. Plech s kuličkami vložte ještě na 30 minut do lednice a poté pečte ve vyhřáté troubě na 180°C 15 minut.

  6. Po upečení nechám sušenky dojít 10 minut na plechu a poté je přendám vychladnout na mřížku.

  7. Pokud nejste zastáncem barviva v potravinách nebo chcete sušenky udělat pro děti, místo potravinové barvy přidejte lžičku kakaa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!