Turnovský guláš s bramboráčky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Guláš:
2 kuřecí prsní řízky
1 cibule
3 stroužky česneku
2 papriky
kečup
500 ml vody
1 kostka kuřecího bujonu
3-4 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
pepř
majoránka
sladká paprika
kmín
Bramboráčky:
1,5 kg brambor
200 g polohrubé mouky
1 vejce
100 ml mléka
sůl
pepř
majoránka
6 stroužků česneku
salám nebo klobása, co kdo má rád
uzený sýr Gouda

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky. Papriku umyjeme a také nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej, osmažíme na něm maso, když se zatáhne, přidáme cibuli a orestujeme. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a přidáme nakrájenou papriku.

  2. Zalijeme vodou a podusíme, dokud nebude maso měkké. Jakmile začne voda vařit, přidáme bujon. Dochutíme kečupem a vsypeme asi 3-4 polévkové lžíce hladké mouky. Necháme provařit. Mouka nám omáčku zahustí.

  3. Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle na drobné slzičky. Pustí vodu, tu odlejeme. K bramborám přidáme vejce rozšlehané v mléce, mouku, česnek, sůl, majoránku a zamícháme. Nakonec přidáme na kousky nakrájenou klobásu nebo salám.

  4. Na pánvi rozpálíme olej, dáme těsto na pánev, položíme plátek sýra goudy a přikryjeme další vrstvou těsta. Když je spodek hotový, otočíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!