Ratibořické bochánky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
400 ml mléka
60 g droždí
6 žloutků
2 dcl rumu
250 g moučkového cukru
250 g Hery
200 g rozinek
200 g mandlí
špetka badyánu
lžička soli
lžička citronové kůry
Na cukrovou polevu:
5 bílků
500 g mletého cukru
2 lžíce citronové šťávy
zdobení podle vlastní fantazie

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky namočíme den předem do rumu.

  2. Z droždí, mléka, mouky, cukru a ostatních surovin včetně pomletých mandlí vypracujeme těsto - nejlépe v pekárně a necháme vykynout.

  3. Z těsta uděláme cca 10 bochánků, které upečeme v troubě na cca 190°C dorůžova. Hotové a vychladlé bochánky poléváme cukrovou polevou a posypeme zdobením podle vlastní fantazie.

  4. Poleva: Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha, přidáme cukr a citronovou šťávu a ještě chvilinku šleháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!