Ratatouille s bylinkami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší lilek
2 střední cukety
2 rajčata
2 červené papriky
1 konzerva loupaných rajčat
4 stroužky česneku
2 cibule (nejlépe nové)
olivový olej
rozmarýn 2 lžičky sušeného
mletý pepř
sůl
tymián 1 lžička sušeného

Postup přípravy receptu

  1. Lilek, cibule, rajčata nakrájíme na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky, cukety na půlcentimetrové kousky (rozkrojit cuketu podél, vzniknou jakoby měsíčky).

  2. V hrnci rozpálíme olivový olej, na něm nejprve opečeme lilek, pak papriky, rajčata, cibuli, nakonec česnek a cuketu. Zeleninu zalijeme rajčaty z plechovky, včetně šťávy, osolíme, opepříme.

  3. Směs necháme 1/2 hod dusit (na konci má být šťáva z rajčat odpařená).

  4. Přidáme 2 lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený česnek, tymián a rozmarýn. Podáváme okamžitě s křupavou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!