Karamelové měsíčky s čokoládou

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
350 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
250 g másla
3 žloutky
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
Krém:
1 karamelové Salko
250 g másla pokojové teploty
Čokoládová poleva:
100 g čokolády na vaření
100 g tuku Omega (100%)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a zaděláme těsto. Zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice na několik hodin, klidně i přes noc.

  2. Těsto vyndáme a vyválíme. Nezapomeneme podsypávat hladkou moukou, aby se nám nelepilo nebo netrhalo. Z těsta vykrajujeme měsíčky, skládáme na plech a pečeme cca 10-15 minut na 170 stupňů. Ale raději hlídáme, každá trouba je jiná.

  3. Na krém smícháme karamelové Salko a máslo, které jsme aspoň 2 hodiny nechali venku z lednice. Vyšleháme a dáme ztuhnout do lednice. Poté naplníme zdobící sáček a na každý měsíček nastříkáme krém. Opět necháme ztuhnout v lednici.

  4. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s tukem a do hotové polevy namáčíme rohlíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!